Dreamwishes Unique

Kromfohrländer

Dreamwishes Unique 

E. Dreamwishes Quentin 

U. Emiliro's Ally at Dreamwishes 

 

 Bästa Junior. Excellent DKK. Roskilde 2019 

2a bästa Junior. Wery good. Med fin kritik SKK. Backamo 2019

 "Cleo" är en Barnkär trevlig Social tik som hänger med på det mesta.

Hon är Genetisk fri. Från Sjukdomen Hyperkeratos. Och kan ej lämna Sjukdomen vidare till sina valpar. 

 

Beskrivning Standard. 

Historik

Rasen skapades i området Krom Fohr i Siegenområdet, Westfahlen i Tyskland efter 2:a världskriget. Den uppkom genom en slumpartad parning mellan en foxterrier och en fransk jakthund av griffontyp. Rasen användes främst som sällskapshund och vakthund. Då den hade ett trevligt temperament fortsattes aveln. Med tiden blev hundarna mer och mer homogena och 1955 erkändes den som ras. I Sverige registrerades de första hundarna 1985.

Användningsområde

I dag används rasen främst som sällskapshund. Den är även utmärkt till agility.

Hälsa

Rasen har inga kända specifika hälsoproblem.

Egenskaper / Mentalitet

Den är en öppen, följsam, livlig hund som passar som sällskapshund även för den aktive. Rasen är mycket trofast och familjekär men kan vara något reserverad mot främlingar.

Storlek och utseende

Mankhöjd ska vara 38–46 cm och vikt för hanar 11–16 kg och tikar 9–14 kg. Rasen förekommer både som slät- och strävhårig. Den är förhållandevis stram. Färgen är vit med ljust rödbruna, till mycket mörkt rödbruna partier, som förekommer som olika stora fläckar eller som sadel. Vit bläs är obligatorisk. Öronen bärs hängande.

Pälsvård

Ingen omfattande pälsvård behövs utan regelbunden genomkamning av de strävhåriga och avtorkning av de släthåriga är vad som krävs. Badas vid behov. Trimning förekommer men det är inte en trimras.